Menu

Kalundborg Gravsten og Stenhuggeri

C.A. Carlsons Eftf.

Velkommen til vores udstilling. For personlig betjening bedes du venligst henvende dig på telefon 59 27 70 00, for nærmere aftale.

Telefon: 
59 27 70 00     
 
E-mail: [email protected]    
Vi bor: Holbækvej 125, 4400 Kalundborg    


Udstillingen er åben for besøg alle ugens dage, også lørdag og søndag, hvor man kan ringe for vejledning på tlf. 30858745.
Stenene er nummererede.

Køb af gravsten kræver rådgivning.

Det at vælge en gravsten kan være vanskeligt og en overvindelse ovenpå en følelsesmæssig trist situation. Vi har på udstillingen på Holbækvej forsøgt at gøre valget så nemt og enkelt som muligt. Udstillingen af gravsten repræsenterer, plænesten, urnesten, enkelt og dobbelt gravstedssten. Det er de gravstens typer som oftest passer til de gravsteder som kirkegårdene har anlagt. Indenfor disse kategorier er der sten i alle prisklasser, både billige gravsten og dyre gravsten. Ru natursten er ofte foretrukket, måske fordi det passer til vores mentalitet og syn på kirkegården som et sted, en mindepark, hvor der hersker ro og en frodig natur. Enten velplejet med traditionelle gravsteder omkranset af buxbomhække eller et mere naturpræget sted hvor gravstederne i højere grad er indpasset som en helhed. Polerede gravsten er også hyppigt valgt ligesom der findes sten i mange andre forarbejdninger.

Prøvegravsteder giver inspiration.

På udstillingen er der anlagt 3 gravsteder: et urnegravsted med en gravsten i størrelsen ca. 50 cm. x 40 cm., et enkelt gravsted med en gravsten i størrelsen ca. 70 cm. X 50 cm. og et dobbelt gravsted med en gravsten i størrelsen ca. 80 cm. X 60 cm. Det giver de pårørende en mulighed for at bedømme størrelsen af stenen som de måtte ønske til afdøde.
En skrifttavle på udstillingen viser de mest anvendte skrifttyper både som indhugget og som bronze. Yderligere skrifttyper kan ses på hjemmesiden under menuen :  gravsten, indhuggede skrifttyper.

Stenhuggeres faglige kunnen giver muligheder.

Vores faglærte stenhuggere kan desuden håndtegne og håndhugge en skrifttype som kunden måtte ønske eller lave afdødes egen håndskrift i stenen.

Tilbehør til gravstedet.

Tilbehør til gravstedet kommer måske på tale når gravstedet er anlagt. På udstillingen i Kalundborg er også vist granitprodukter i form af fuglebad, trædesten, småsten i forskellige farver, en granitbænk eller en sidde sten. Disse produkter kan ofte fås i samme farve som den valgte gravsten og kan købes samtidig med stenen eller senere.

Opstilling af gravstenen er en del af handelen.

Vi kører med egen chauffør til alle kirkegårde i området, både for afhentning af sten med henblik på ekstra inskription og for levering og opstilling af sten udvalgt fra udstillingen

Vis på kort
Tilbage til oversigten