Menu

Frederikssund gravsten og stenhuggeri

Nordsjællands Stenhuggeri, Frederikssund

Elisabeth Delövenbo er altid parat til at byde dig velkommen til en samtale og en uforpligtende vurdering af muligheder med pristilbud.

Telefon: 
47 31 25 61      Åbningstider:  
E-mail: [email protected] man.- fredag:  9.30 -16.30
Vi bor: Mariendalsvej 2, A 3600 Frederikssund lørdag:  efter aftale


Udstillingen er åben for besøg alle ugens dage, også lørdag og søndag, hvor man kan ringe for vejledning på tlf. 30858745.
Stenene er nummererede.

Nordsjællands gravsten og stenhuggeri ligger på Mariendalsvej tæt ved kirken. 

Gravsten i alle prisklasser.

Udstillingen er en af Nordsjællands største med gravsten i alle priskategorier, både billige gravsten indenfor plæne og urnesten og dyrere monumenter på sokkel med dekorationer og ornamentering. En afdeling er helliget ru natursten, som i stor udstrækning bliver solgt til gravsten.

Opstilling af gravstenen er en del af handelen.

Vi kører med egen lastbil til alle kirkegårde i det nordsjællandske område, både for afhentning af sten til ekstra inskription og for levering og opstilling af nye gravsten.

Forretningens vartegn.

Den 3 ton tunge og 3 meter høje stenstøtte kommer oprindelig fra Nordnorge, fra et stenbrud tæt ved Kautokeino, Samernes hovedstad. Stenbruddet ligger i vildmarken og denne specielle grønne sten som blev fundet ved et tilfælde af en geolog i 90`erne består af flere materialer hvoraf hovedbestanddelen udover granit og flere andre er, fuchsit. Flere år senere fik markejeren, på hvis jord materialet blev fundet, brydningstilladelse og siden er materialet brudt under lokalnavnet Masi eller Atlantis. Det bliver i dag eksporteret til talrige lande og forarbejdet dels til gravsten dels til andre formål såsom bordplader, fliser udsmykningssten, havesten m.m.
På udstillingen i Frederikssund findes Atlantis både som polerede gravsten og ru gravsten i mange forskellige faconer og med forskellige dekorationer indhugget. Det er ikke et billigt materiale på grund af de høje produktionsomkostninger som følge af beliggenheden i vildmarken højt mod nord og den korte tid fra maj til oktober hvor det er muligt at bryde sten inden den mørke vinterperiode bryder igennem.

Stenhuggerens faglige kunnen giver muligheder.

Da vi selv forarbejder gravstenene med egne save og poleremaskiner og med faglærte stenhuggere, der kan give gravstenene et personligt præg, er det muligt at bestille gravstenen i enhver størrelse og facon som man måtte ønske.

Vis på kort
Tilbage til oversigten