Menu

Jyderup Gravsten og Stenhuggeri

Stenhuggeriet Jyderup

Vi er altid parat til at byde dig velkommen til en samtale og en uforpligtende vurdering af muligheder med pristilbud.

Telefon: 
59 27 70 00 el. Fax: 59 27 70 21      Åbningstider:  
E-mail: [email protected] man.- fredag:  9.30 -16.30
Vi bor: Industriparken 21 4450 Jyderup lørdag:  efter aftale


Udstillingen er åben for besøg alle ugens dage, også lørdag og søndag, hvor man kan ringe for vejledning på tlf. 30858745.
Stenene er nummererede.

Hovedafdelingen for firmaets gravstensudstillinger ligger i Industrikvarteret ud mod Skovvejen i Jyderup med administration, værksted og udstilling. På det store område er det muligt at vise Sjællands største udstilling af gravsten med sten i ethvert materiale, forarbejdning og facon. Der er plænesten, billige gravsten, urne, enkelt og dobbeltgravstedssten.

Opstilling af gravsten er en del af handelen.

Vore chauffører kører overalt på Sjælland, både for at afhente gravsten med henblik på påsætning af ekstra inskription og for at levere og opstille nye gravsten, udsøgt fra udstillingen.

Gravsten fra egen fabrik.

I Jyderup, tæt ved udstillingen af gravsten hos Stenhuggeriet, ligger fabrikken hvor vi producerer gravsten til hele landet og til eksport. For 40 år siden blev produktionen af gravsten påbegyndt, som et af de første firmaer i industrikvarteret, og stedet var valgt ud fra forekomsten af natursten/kampesten i de mange grusgrave i området. Udover opskæring af natursten hentes der i dag granitblokke fra alverdens lande :  Sverige, Norge, Finland, Tjekkiet, Italien, Brasilien, Indien, Kina og flere andre lande.

Gravsten i alle prisklasser.

Fabrikken i Jyderup er en af de største gravstens producenter i Danmark og skærer og polerer granitemner til fortrinsvis gravsten. Der er produceret en film ”fra klippe til grav” som viser produktionsprocessen lige fra brydning af granitblokke i stenbruddet, i dette tilfælde Halmstadbruddet i Sverige, til opskæring af de op til 20 ton tunge granitblokke, polering af udskårne emner, tilhugning i facon, indhugning af inskription samt opstilling af den færdige gravsten på kirkegården. Det er tydeligvis ikke en billig proces fra granitblokken i bruddet til den færdige gravsten på kirkegården, men på grund af effektive teknologiske skære og polere processer er prisen i dag meget lavere end en tilsvarende gravsten kostede før i tiden.
Produktionen af gravsten er henlagt til Danstein`s område i industrikvarteret mens inskription og dekorationshugning foregår på Stenhuggeriet i Jyderup.

Vis på kort
Tilbage til oversigten