Menu

Taastrup Gravsten og Stenhuggeri

Taastrup Gravstensforretning & Stenhuggeri

Annette Foss, er altid parat til at byde dig velkommen til en samtale og en uforpligtende vurdering af muligheder med pristilbud.

Telefon: 
43 71 03 35      Åbningstider:  
E-mail: [email protected] man.- fredag:  9.30 -16.30
Vi bor: Husmandsvej 2, 2630 Taastrup lørdag:  efter aftale


Udstillingen er åben for besøg alle ugens dage, også lørdag og søndag, hvor man kan ringe for vejledning på tlf. 30858745.
Stenene er nummererede.

Tåstrup Gravstensforretning ligger i fredelige omgivelser på hjørnet af Husmandsvej og Tåstrup Hovedgade. Der er parkeringsmulighed på området.
Udstillingen af gravsten omfatter alle stentyper.

Udvalget af gravsten er det største og mest varierede  i Storkøbenhavn, med specielt mange ru natursten. Vi har egne chauffører som kører til alle kirkegårde i det Storkøbenhavnske område, både for afhentning af sten til påsætning af ekstra inskription og for levering og opstilling af nye gravsten, udvalgt fra udstillingen i Tåstrup.

Symboler på gravsten.

Symboler blev ofte anvendt før i tiden til at symbolisere afdødes erhverv og beskæftigelse. For eksempel ser man symbolet for gårdejeren, hest for plov (manden mangler), på mange kirkegårde den dag i dag, ligesom man ser mange dekorationer over håndværk eller erhverv som i dag er uddøde : bødker, hjulmager, garver og mange flere.

I dag er det ligeså tit eller oftere at man ønsker et symbol for fritidsbeskæftigelse, en ketcher over en afdød som dyrkede badminton, en fiskestang over en afdød som fiskede i sin fritid. Kæledyr, såsom en hund eller en kat bliver også anvendt som dekoration på gravstenen.

Det mest kendte symbol er vel nok korset som symboliserer kristen tro, men der findes mange mere eller mere kendte, hvor af flere er repræsenteret på gravstenene på udstillingen her i Tåstrup: Rose (symboliserer kærlighed, livets træ (det evige liv), bikube (en arbejdsom person), due (fred) og mange flere.

Gravsten i alle prisklasser.

Både billige gravsten og dyre gravsten kan have indhugget et symbol som de pårørende finder dækkende for situationen eller afdødes interesse eller tilhørsforhold. Et enkelt symbol i form af en rose eller et hjerte koster ca. kr.500,-.

Stenhuggerens faglige kunnen giver muligheder.

Fra stenhuggeriet i Tåstrup tilbyder vi også at indhugge motiver som de pårørende selv måtte ønske i den påtænkte gravsten. Faglærte stenhuggere tilretter motivet så det passer til gravstenen

Vis på kort
Tilbage til oversigten