Menu

Vordingborg Gravsten og Stenhuggeri

Inger Beuchert, er altid parat til at byde dig velkommen til en samtale og en uforpligtende vurdering af muligheder med pristilbud.

Telefon: 
55 37 03 50      Åbningstider:  
E-mail: [email protected] man.- fredag:  10.30 -16.30
Vi bor: Skovvej 64, 4760 Vordingborg lørdag:  efter aftale


Udstillingen er åben for besøg alle ugens dage, også lørdag og søndag, hvor man kan ringe for vejledning på tlf. 30858745.
Stenene er nummererede.

Vordingborg Stenhuggeri er beliggende på Skovvej ved siden af Vordingborg ny kirkegård. Opgaver løses overalt på de sydsjællandske kirkegårde af egen stenhugger med specialbil, påmonteret kran. Der afhentes sten for påmontering af ekstra inskription ligesom sten, udvalgt fra udstillingen, leveres og opstilles. Navn på gårdsten, trappesten, belægningssten i granit og lignende tilbydes ligeledes.

Udvalg af gravsten fra alverdens lande.

Gravstenene på udstillingen i Vordingborg repræsenterer et righoldigt udvalg af sten i flere forskellige materialer og fra mange lande. Hovedparten at stenene er i granit eller gneis, der er de mest holdbare materialer under vejrforholdene her i Danmark, men der er også gravsten i marmor, sandsten, skifer og flere andre stentyper. Råmaterialerne kommer som råblokke til opskæring på vores fabrik fra : Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tjekkiet, Brasilien, Indien, Afrika, Indien, Kina og flere andre lande.

Gravsten i alle prisklasser.

Der er gravsten i enhver prisklasse, både billige gravsten og dyre gravsten. I den billige kategori er plænesten eller klausulsten som de også benævnes. Denne gravsten er udtænkt af kirkegården som en sten der nedlægges i græs i en afdeling på kirkegården. Gravstedet er vedligeholdelsesfrit, da der blot skal slås græs og er dermed et billigt alternativ til de traditionelle gravstedsformer, urne, enkelt og dobbelt gravsted. De pårørende er dog udelukket fra at give gravstedet et personligt præg i form at beplantning eller tilbehør såsom fuglebad, trædefliser, bænk eller lignende. Plænestenene her på udstillingen i Vordingborg findes i 10 – 12 forskellige granitter. Overfladen er foreskrevet som ru og inskriptionen skal være indhugget.

Stenhuggeren giver råd og vejledning.

De traditionelle gravsten til urne og almindeligt gravsted er repræsenteret i alle farver og faconer, ligesom vore faglærte stenhuggere kan efterkomme de ønsker som de pårørende måtte have, hvad enten det er faconen på stenen, en personlig dekoration eller en speciel skrifttype. 

Vis på kort
Tilbage til oversigten