top of page
Danstein stenhuggerier Frederikssund

Frederikssund Gravsten og Stenhuggeri

Åbningstider:

Mandag til fredag 8.30 – 16.30

Lørdag og søndag efter aftale

Vores udstilling har døgnåbent

Frederikssund Gravsten og Stenhuggeri

Mariendalsvej 2A · 3600 Frederikssund
Telefon: 47 31 25 61

E-mail: frederikssund@danstein.dk

Nordsjællands Stenhuggeri

Udstillingen er åben for besøg alle ugens dage, også lørdag og søndag, hvor du kan ringe for vejledning på tlf. 47 31 25 61. Stenene er nummererede. Nordsjællands gravsten og stenhuggeri ligger på Mariendalsvej tæt ved kirken.

 

Gravsten i alle prisklasser

Udstillingen er en af Nordsjællands største med gravsten i alle priskategorier, både billige gravsten indenfor plæne- og urnesten og dyrere monumenter på sokkel med dekorationer og ornamentering.
En afdeling er helliget ru natursten, som i stor udstrækning bliver solgt til gravsten.

 

Opstilling af gravstenen er en del af handelen

Vi kører med egen lastbil til alle kirkegårde i det nordsjællandske område, både for afhentning af sten til ekstra inskription og for levering og opstilling af nye gravsten.

 

Forretningens vartegn

Den 3 ton tunge og 3 meter høje stenstøtte kommer oprindelig fra Nordnorge, fra et stenbrud tæt ved Kautokeino, Samernes hovedstad. Stenbruddet ligger i vildmarken og denne specielle grønne sten, som blev fundet ved et tilfælde af en geolog i 90`erne, består af flere materialer hvoraf hovedbestanddelen udover granit og flere andre er, fuchsit. Flere år senere fik markejeren, på hvis jord materialet blev fundet, brydningstilladelse og siden er materialet brudt under lokalnavnet Masi eller Atlantis. Det bliver i dag eksporteret til talrige lande og forarbejdet dels til gravsten dels til andre formål såsom bordplader, fliser, udsmykningssten, havesten m.m.


På udstillingen i Frederikssund findes Atlantis både som polerede gravsten og ru gravsten i mange forskellige faconer og med forskellige dekorationer indhugget. Det er ikke et billigt materiale på grund af de høje produktionsomkostninger som følge af beliggenheden i vildmarken højt mod nord og den korte tid fra maj til oktober hvor det er muligt at bryde sten inden den mørke vinterperiode bryder igennem.

 

Stenhuggerens faglige kunnen giver muligheder

Da vi selv forarbejder gravstenene med egne save, poleremaskiner og med faglærte stenhuggere, der kan give gravstenene et personligt præg, er det muligt at bestille gravstenen i enhver størrelse og facon, som man måtte ønske.

Se også: Helsingør Gravsten og Stenhuggeri

bottom of page