top of page
Danstein stenhuggerier Maribo

Maribo Gravsten og Stenhuggeri

Åbningstider:

Mandag til fredag 8.30 – 16.30

Lørdag og søndag efter aftale

Vores udstilling har døgnåbent

Maribo Gravsten og Stenhuggeri

Gasværksvej 12 · 4930 Maribo
Telefon: 54 75 80 79

E-mail: maribo@danstein.dk

Der kan alle ugens dage aftales tid for ekspedition. Ring på tlf. 54 75 80 79. Lørdag og søndag kan der ringes for vejledning. Stenene er nummererede.

 

Stenhuggeriet i Maribo

Er beliggende på Gasværksvej 12. Opgaver løses overalt på Lolland Falster af egen stenhugger med specialbil med påmonteret kran. Der afhentes sten for påmontering af ekstra inskription ligesom sten, udvalgt fra udstillingen, leveres og opstilles. Navn på gårdsten, trappesten, belægningssten i granit og lignende tilbydes ligeledes.

 

Udvalg af gravsten fra alverdens lande

Gravstenene på udstillingen i Maribo repræsenterer et righoldigt udvalg af sten i flere forskellige materialer og fra mange lande. Hovedparten af stenene er i granit eller gneis, der er de mest holdbare materialer under vejrforholdene her i Danmark. Der er også gravsten i marmor, sandsten, skifer og flere andre stentyper. Råmaterialerne kommer som råblokke til opskæring på vores fabrik fra: Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tjekkiet, Brasilien, Indien, Afrika, Indien, Kina og flere andre lande.

Gravsten i alle prisklasser

Der er gravsten i enhver prisklasse, både billige gravsten og dyrere gravsten. I den billige kategori er plænesten eller klausulsten, som de også benævnes. Denne gravsten er udtænkt af kirkegården som en sten der nedfældes i græs i en afdeling på kirkegården. Gravstedet er vedligeholdelsesfrit, da der blot skal slås græs, og er dermed et billigt alternativ til de traditionelle gravstedsformer som urnegravsted, enkelt- og dobbeltgravsted. De pårørende er dog udelukket fra at give gravstedet et personligt præg i form at beplantning eller tilbehør såsom fuglebad, trædefliser, bænk eller lignende.

 

Plænestenene her på udstillingen i Maribo findes i mange forskellige granitter. Overfladen er foreskrevet som ru og inskriptionen skal være indhugget.

 

Stenhuggeren giver råd og vejledning

De traditionelle gravsten til urne, enkelt- eller dobbeltgravsted er repræsenteret i alle farver og faconer, ligesom vore faglærte stenhuggere kan efterkomme de ønsker, som pårørende måtte have, hvad enten det er faconen på stenen, en personlig dekoration eller en speciel skrifttype.

Se også: Stenhugger Nakskov

bottom of page