top of page
Danstein stenhuggerier Nykøbing Sjælland

Nykøbing Sjælland Gravsten og Stenhuggeri

Åbningstider:

Mandag til fredag 8.30 – 16.30

Lørdag og søndag efter aftale

Vores udstilling har døgnåbent

Nykøbing Sjælland Gravsten og Stenhuggeri

Nørregade 11 · 4500 Nykøbing Sjælland
Telefon: 59 91 03 20

E-mail: nykoebingsjaelland@danstein.dk

Hother Nielsen Stenhuggeri

Udstillingen er åben for besøg alle ugens dage, også lørdag og søndag, hvor du kan ringe for vejledning på tlf. 59 91 03 20. Stenene er nummererede.

Hother Nielsen Stenhuggeri

Beliggende på Nørregade 11 – lige overfor kirken. Opgaver løses overalt på kirkegårde i Odsherred af egen stenhugger med specialbil med påmonteret kran. Der afhentes sten for tilføjelse af ny inskription ligesom sten, der udvalgt fra udstillingen, leveres og opstilles.

 

  • Navn på gårdsten, trappesten, belægningssten i granit og lignende tilbydes ligeledes!

 

Udstillingen af gravsten omfatter alle stentyper

Gravstenene på udstillingen i Nykøbing Sj repræsenterer et righoldigt udvalg af sten i flere forskellige materialer og fra mange lande. Hovedparten af stenene er i granit eller gneis, som er de mest holdbare materialer under vejrforholdene i Danmark.

Der er også gravsten i marmor, sandsten, skifer og flere andre stentyper. Råmaterialerne kommer som råblokke til opskæring på vores fabrik fra: Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tjekkiet, Brasilien, Indien, Afrika, Indien, Kina og flere andre lande.

 

Gravsten i alle prisklasser

Der er gravsten i enhver prisklasse – fra billige gravsten til dyrere gravsten.
I den billige kategori er plænesten eller klausulsten, som de også benævnes. Denne gravsten er udtænkt af kirkegården, som en sten der nedfældes i græs i en afdeling på kirkegården. Gravstedet er vedligeholdelsesfrit, da der blot skal slås græs og er dermed et billigt alternativ til de traditionelle gravstedsformer. Plænestenene her på udstillingen i Nykøbing Sj findes i mange forskellige granitter. Overfladen er foreskrevet som ru, og inskriptionen skal være indhugget.

 

Traditionelle gravstedsformer

Urnegravsted, enkeltgravsted eller dobbeltgravsted. De pårørende er dog udelukket fra at give gravstedet et personligt præg i form at beplantning eller tilbehør såsom fuglebad, trædefliser, bænk eller lignende.

 

Stenhuggerens faglige kunnen giver muligheder

De traditionelle gravsten til urne- og almindeligt gravsted er repræsenteret i alle farver og faconer, ligesom vore faglærte stenhuggere kan efterkomme de ønsker, som pårørende måtte have, hvad enten det er faconen på stenen, en personlig dekoration eller en speciel skrifttype.

Se også: Stenhugger Ringsted

bottom of page