top of page

Find en stenhugger gennem Danstein nær dig

Du finder mere end 30 af vore danske stenhuggerforretninger fordelt på Sjælland, Lolland og Falster samt i Jylland omkring Århus – som altid er klar til at byde dig velkommen til en uforpligtende samtale og tilbudsgivning vedr. gravsten m.m. Få en snak med stenhuggeriet nær dig, hvor personalet kan hjælpe dig hele vejen igennem.
Vi træffes alle dage - også i weekenden og helligdage. 

 

Se også vores vejledning i valg af gravsten her

 

LÆS mere om dit lokale, danske stenhuggeri: Klik på listen herunder

Hvad kan en stenhugger?

 

En stenhugger er uddannet på fagskolen i Horsens i stenhuggerlære, som svarer til den gamle ”mesterlære”. Uddannelsen omfatter alle former for behugninger i sten, det vil sige, stokhugning, riffelhugning med retslag, jetbrænding, kløvning af granitblokke m.m. Herudover er der tegning og skrifthugning, ligesom uddannelsen indeholder en introduktion til den tekniske stenhuggeruddannelse, hvor omdrejningspunktet er polerer og skæremaskiner samt øvrige tekniske maskiner til arbejde i granit og andre naturmaterialer. Skrifthugning er en vigtig bestanddel i stenhuggeruddannelsen, hvor læring i skrifttyper, spatiering, frihåndstegning af bogsteder og dekorationer er det primære. Uddannelsen er en 4 årig uddannelsen og den ruster stenhuggeren til både det fagmæssige omkring hugning og forarbejdning af sten såvel som det teoretiske omkring salg og rådgivning af kunder

Hvad koster en stenhugger? Og hvor finder man en stenhugger til en god pris?

 

Vore stenhuggeres ydelser koster kr. 690 i timen inklusive moms. Det er en pris som cirka svarer til faguddannede svende indenfor andre erhverv. Vi har faguddannede stenhuggere og personale i alle forretninger og deres rådgivning er gratis og koster ikke noget. Ved køb af gravsten er prisen opgjort ifølge prisliste og er inklusive levering og opstilling.

Stenhugger i Hillerød

Hvordan foregår processen, når man får hjælp af en stenhugger?

 

Der findes mange typer gravsten. Opretstående på sokkel, sten til traditionelle urne, enkelt og dobbeltgravsteder (oftest liggende på skrå) og sten til kendt fællesgrav. Desuden har nogle kirkegårde et Kolumbarium hvor gravstenen kan være en plade med indgraveret navn i granit eller andet materiale. Valg af gravsted afgør derfor oftest hvilken stenvalg der er mulig. Hvis der ikke er bestemte klausuler for gravstedet skal man først tage stilling til, om man ønsker en poleret sten eller en ru natursten, derefter kan der vælges blandt mange materialer, granit, marmor, sandsten, skifer og blandt mange former og faconer. Kunden får et righoldigt udvalg af gravsten at vælge imellem på vore gravstensudstillinger.

 

Hvilke typer gravsten findes der? Og hvilken bør du vælge?

 

Når man får hjælp af en stenhugger til valg af gravsten, er det med oplysning og rådgivning om de mange muligheder der findes. I forbindelse med dødsfald af en nær pårørende er der utrolig mange ting at tage stilling til. Og da det oftest kommer uventet, er det vigtigt at man kan stole på en professionel rådgivning af stenhuggeren ved gravstensvalg. Han vil spørge ind til de ønsker kunden måske har svært ved at udtrykke, da et gravstenskøb oftest er et førstegangs køb og derigennem få materialiseret kundens ønsker. Stenhuggeren beder først om alle faktuelle oplysninger, til hvilken kirkegård og gravsted ønskes gravstenen, afdødes navn og data, skal der være plads til et ekstra navn på stenen og derefter finder stenhuggeren og kunden langsomt frem til selve gravstensvalget, ru eller poleret, indhuggede eller påsatte bronzebogstaver, skrifttype, eventuel efterskrift eller dekoration. Når alt er aftalt skrives en ordrebekræftelse som kunden skriftligt bekræfter rigtigheden af, hvorefter stenen sættes i produktion. Leveringstiden er cirka 2-3 uger.

Udover gravsten så tilbyder vi også andre ting til gravsted.

Ru gravsten i lysegrå
Unika gravsten i lysebrun
Mørk poleret gravsten

Hvad er natursten?

 

Natursten er en fællesbetegnelse for nærmest alle granit og gneis typer. Når betegnelsen natursten benyttes, tænker folk ofte på en ru sten som findes i naturen eller som igennem forarbejdning har lighed dermed. Der tilbydes både polerede natursten og ru natursten.

Ru natursten
Natursten i rundt form
Poleret brun natursten

I hvilke danske byer har Danstein samarbejde med stenhuggere?

Ud over vores egne forretninger har Danstein samarbejde med stenhuggere i næsten alle andre byer i Danmark. Danstein har en produktion og et udbud af granit materialer i alle afskygninger som næsten ingen andre firmaer i Danmark og derfor er samarbejdet med stenhuggere nærmest landsdækkende.

 

Hvilken uddannelse har en stenhugger?

 

En dansk stenhugger har en 4 årig uddannelse på fagskolen i Horsens. Det er en stenhuggeruddannelse som i sin tid erstattede den gamle mesterlære. Ud over uddannede stenhuggere beskæftiger vi medarbejdere som vi selv har oplært i mange af de processer som er nødvendige for forarbejdning af granit til det færdige produkt.

 

Hvilken teknologier bruger danske stenhuggerier i dag?

 

Vores nutidige stenhuggeri bruger mange teknologiske processer i det daglige arbejde, både hvad angår selve forarbejdningen af råblokken fra klippebrud via produktionsapparatet til gravstedet på kirkegården. Skære og polere maskiner er fuldautomatiske og kører ofte i døgndrift. Også i selve rådgivningen ved salg af gravsten bruges teknologiske hjælpemidler. Ved digital manipulation er det for eksempel muligt at vise et oplæg til den færdige inskription på et billede af den sten man har valgt, ligesom placering af efterskrift og dekoration kan fremvises på tilsvarende billede. Det hjælper kunden til at få et indtryk af det færdige resultat. En QR kode med historie om afdøde og evt. billede af afdøde på selve stenen eller placeret på en sokkel på gravstedet kan også være et digitalt middel til supplement for selve gravstenen.

 

Hvorfor vælge en stenhugger gennem Danstein?

 

Et valg af stenhugger i en af Dansteins mange forretninger er et valg af professionel og sober rådgivning, hvor fokus er på at hjælpe de pårørende til det for dem rigtige valg. Det er også et valg af bedste kvalitet både hvad angår stenen og det håndværksmæssige udtryk og endelige resultat, ligesom det er det rette valg for tryghed under hele processen, lige fra købssituationen over produktionen til selve opstillingen af stenen på kirkegården. Aftaler og leveringstider holdes!

bottom of page