top of page

LIVSTRÆET

Pludseligt ender livet

Plænesten

Plænesten bliver nedlagt i plænen og fungerer som et flot supplement til kirkegårde. Læs på denne side om plænesten generelt samt hvad Danstein tilbyder.

Grå plænesten til gravsted
Plænesten med sort, hvidt og gråt mønster
Rød og brun plænested og gravsten fra Danstein

Hvad koster en plænesten?

 

En plænesten til kirkegårdens afdeling ”kendt fællesgrav” koster fra kr. 3.250 til kr. 7.500,- inklusive moms, frit leveret og nedlagt i plænen. Prisen afhænger at den størrelse plænesten som kirkegården har bestemt for denne afdeling. Dertil kommer prisen på inskriptionen som varierer efter skrifttype og efterskrift eller dekoration.  Oftest er plænesten med en ru overflade som kan holde til at plæneklippermaskine kører henover dem. Inskriptionen er af samme grund altid indhugget.

 

Køb plænesten i kvalitet online og til en billig pris

 

Plænesten kan godt købes online til en lidt billigere pris og til en kvalitet fuldt ud på sammen niveau som i en traditionel forretning,  men vi anbefaler altid at rådføre sig med en stenhugger, da der er mange forskellige klausuler alt efter til hvilken kirkegård at plænestenen skal leveres. Klausulerne kan både omfatte størrelse, tykkelse, materialevalg, skrifttyper og andre ting. Er stenen først bestilt online og leveret og ikke overholder en sådan klausul, er pengene tabt. Desuden omfatter mange Online butikkers salg af plænesten ikke selve nedlægningen på gravstedet og det kan give store problemer og omkostninger at få andre til at påtage sig dette arbejde. Kirkegårdspersonalet udfører oftest ikke sådanne opgaver, både på grund af vægt og risiko for at gøre sig ansvarlig for en eventuel skade på stenen.

 

Hvilke mål tilbyder vi?

 

Vi tilbyder ethvert mål der måtte være foreskrevet som klausul på plænestenen. Det kan vi gøre, da vi selv er producent af gravsten og plænesten. Du kan se vores udvalg af gravsten online.

 

Få et flot gravsted med en plænesten

 

En plænesten er til forskel for en gravsten på et traditionelt gravsted en sten der er nedlagt i plænen i afdelingen ”kendt fællesgrav”. Der er ingen vedligeholdelse da kirkegåden slår græsset. Alle har adgang til afdelingen og eventuelle blomster som pårørende måtte lægge bliver oftest fjernet når der skal slås græs.

Hvilke slags dekorationer kan du få på din plænesten?

 

Det er muligt at få enhver form for dekoration på plænestenen. Kun størrelsen kan være en begrænsning. På vore udstillingssteder findes en mappe med et righoldigt udvalg af dekorationer, inddelt i katagorier, fugle, katte, dyr, stjernetegn, blomster og mange andre. En dekoration skal ligesom inskriptionen være indhugget i plænestenen. Kundens eget forslag til dekoration kan oftest også opfyldes.

Gravsten med dekoration
Plænesten med fugledekoration

Hvilket materiale kan du få plænesten i?

 

Plænesten kan får i alle materialer, men er oftest bestemt af kirkegården og nedskrevet i en klausul for afdelingen for ”kendt fællesgrav”. Hvis ikke der er en klausul for et bestemt materiale er granit og gneis altid at foretrække, da det er mindst udsat for ridser og skader og da det kan holde til de fleste rengøringsmidler mod alger og andet. Plænesten i granit og gneis skal blot renholdes med almindeligt vand.

Man kan også pynte med en eller flere granitvaser til gravstedet. En vase af granit har en særlig robusthed som holder i alt slags vejr, og det er derfor et godt pynteobjekt til udendørs. Læs mere om, andre typer af gravsten eller find inspiration til gravstedet eller inspiration til haven.

ff 

De andre typer gravsten

 

Der findes mange typer gravsten udover plænesten, der er opretstående sten på sokkel, urnesten, sten til enkelt og dobbeltgravsteder. Og disse sten kan være enten poleret eller ru som natursten. Til traditionelle gravsteder laves flere forskellige udsmykningssten, blandt andet granitvaser til blomster, bænke og siddesten og trædesten og bedsten. Disse udsmykningssten kan laves i samme materiale og farve som den valgte gravsten.

 

Plænesten fra Danstein

 

Danstein anbefaler dybdehyggede tegn uden ilagt farve til plænesten, fordi malingen ofte skaller af i sure miljøer med græsafklip, nedfaldne blade og skygge. Dybdehuggede tegn er en smuk og vedligeholdelsesfri løsning og derfor også økonomisk i længden. Hvis du vælger en urnegrav, må stenen normalt ikke være for stor, typisk ca. 50 x 40 cm. 

Men afhængigt af hvor urnen skal nedsættes – kan du vælge lige præcis den størrelse du ønsker jf kirkegårdens bestemmelser. Dette vejlleder vi dig naturligvis om.

Plænesten er en type af gravsten - du kan finde alle vores billige gravstene her.

bottom of page