top of page

Urnesten

Urnesten medvirker til at skabe et smukt gravsted til minde for en person, der ikke længere er i blandt os. På denne side kan du læse om urnesten generelt samt hvad Danstein tilbyder, eller du kan klikke dig direkte ind og se udvalget af gravsten online.

Hvid urnested til gravsten
Brune urnegravsten
Urnesten i sort hjerteformet

Hvad er en urnegravsten?

Urnesten er en gravsten i mindre størrelse, som benyttes på gravsteder til på en smuk måde at mindes personen, som ligger begravet. Urnestenen er et fysisk minde, som symbolisere den begravedes betydning og virke. En urnesten, eller gravsten, er på den måde midtpunktet på et gravsted. I flere årtusinder har urnesten haft denne betydning, og det er på den måde en gammel tradition, der er fortsat.

Hvordan ser urnesten ud?

Urnesten fås i forskellige former og farver, og du kan selvfølgelig også vælge, hvad der skal stå på gravstenen. Igennem tiden har gravstenen og urnestenens udseende skiftet, og i det 20. århundrede har det sågar været populært med fællesgravsteder og anonyme gravsteder.

 

Industrien har dog i årtusindeskiftet skabt store forandringer i forhold til tilgængeligheden af materialer, heriblandt granit, samt bedre teknologiske forudsætninger, hvilket har gjort mulighederne for at få individuelle og personlige ønsker til gravsten opfyldt. Med andre ord er mulighederne blevet større for at gøre gravstederne smukke på en unik måde.

Urnegravsted med flere sten og blomster
bottom of page