top of page
Jyderup Stenhuggeri

Jyderup Gravsten og Stenhuggeri

Åbningstider:

Mandag til fredag 8.30 – 16.30

Lørdag og søndag efter aftale

Vores udstilling har døgnåbent

Jyderup Gravsten og Stenhuggeri

Industriparken 21 · 4450 Jyderup
Telefon: 59 27 70 00

E-mail: info@danstein.dk

Udstillingen er åben for besøg alle ugens dage, også lørdag og søndag, hvor du kan ringe for vejledning på tlf. 59 27 70 00. Stenene er nummererede.

Sjællands største udstilling af gravsten

Hovedafdelingen for Dansteins gravstensudstillinger ligger i Industrikvarteret ud mod Skovvejen i Jyderup med administration, værksted og udstilling. På det store område er det muligt at vise Sjællands største udstilling af gravsten med sten i ethvert materiale, forarbejdning og facon. Der er plænesten, billige gravsten, urne, enkelt- og dobbeltgravstedssten.

Opstilling af gravsten er en del af handlen

Vores opstillere kører overalt på Sjælland, både for at afhente gravsten med henblik på tilføjelse af ny inskription samt for at levere og opstille nye gravsten, udsøgt fra udstillingen.

 

Gravsten fra egen fabrik

I Jyderup, tæt ved udstillingen af gravsten hos Stenhuggeriet, ligger fabrikken hvor vi producerer gravsten til hele landet og til eksport. For 40 år siden blev produktionen af gravsten påbegyndt, som et af de første firmaer i industrikvarteret, og stedet var valgt ud fra forekomsten af natursten/kampesten i de mange grusgrave i området. Udover opskæring af natursten hentes der i dag granitblokke fra alverdens lande: Sverige, Norge, Finland, Tjekkiet, Italien, Brasilien, Indien, Kina og flere andre lande.

 

Gravsten i alle prisklasser

Fabrikken i Jyderup er en af de største gravstensproducenter i Danmark. Her skæres og poleres granitemner til fortrinsvis gravsten. Der er produceret en film ”fra klippe til grav” som viser produktionsprocessen lige fra brydning af granitblokke i stenbruddet – i dette tilfælde Halmstadbruddet i Sverige, til opskæring af op til 20 ton tunge granitblokke, polering af udskårne emner, tilhugning i facon, indhugning af inskription samt opstilling af den færdige gravsten på kirkegården.

Det er tydeligvis ikke en billig proces fra granitblokken i bruddet til den færdige gravsten på kirkegården, men på grund af effektive teknologiske skære- og polereprocesser er prisen i dag meget lavere end en tilsvarende gravsten kostede før i tiden.


Produktionen af gravsten er henlagt til Dansteins område i industrikvarteret, mens inskription og dekorationshugning foregår på Stenhuggeriet i Jyderup.

Se også: Stenhugger Kalundborgstenhugger Holbæk eller Roskilde.

bottom of page