top of page
Danstein stenhuggerier Vordingborg

Vordingborg Gravsten og Stenhuggeri

Åbningstider:

Mandag til fredag 8.30 – 16.30

Lørdag og søndag efter aftale

Vores udstilling har døgnåbent

Vordingborg Gravsten og Stenhuggeri

Skovvej 64 · 4760 Vordingborg
Telefon: 55 37 03 50

E-mail: vordingborg@danstein.dk

Udstillingen er åben for besøg alle ugens dage, også lørdag og søndag, hvor du kan ringe for vejledning på

tlf. 55 37 03 50. Stenene er nummererede.

Vordingborg Stenhuggeri er beliggende på Skovvej ved siden af Vordingborg ny kirkegård. Opgaver løses overalt på de sydsjællandske kirkegårde af egen stenhugger med specialbil med påmonteret kran.
 

  • Der afhentes sten for tilføjelse af ny inskription

  • Sten som er udvalgt fra udstillingen – leveres og opstilles 

  • Navn på gårdsten, trappesten, belægningssten i granit og lignende tilbydes ligeledes

Udvalg af gravsten fra alverdens lande

Gravstenene på udstillingen i Vordingborg repræsenterer et righoldigt udvalg af sten i flere forskellige materialer og fra mange lande. Hovedparten af stenene er i granit eller gneis, som er de mest holdbare materialer under vejrforholdene i Danmark. Der er også gravsten i marmor, sandsten, skifer og flere andre stentyper. Råmaterialerne kommer som råblokke til opskæring på vores fabrik fra: Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tjekkiet, Brasilien, Indien, Afrika, Indien, Kina og flere andre lande.

 

Gravsten i alle prisklasser

Der er gravsten i enhver prisklasse, både billige gravsten og dyrere gravsten. I den billige kategori er plænesten eller klausulsten, som de også benævnes. Denne gravsten er udtænkt af kirkegården, som en sten der nedfældes i græs i en afdeling på kirkegården. Gravstedet er vedligeholdelsesfrit, da der blot skal slås græs og er dermed et billigt alternativ til de traditionelle gravstedsformer, urnegravsted, enkelt- og dobbeltgravsted.

Pårørende er dog udelukket fra at give gravstedet et personligt præg i form at beplantning eller tilbehør såsom fuglebad, trædefliser, bænk eller lignende. Plænestenene her på udstillingen i Vordingborg findes i mange forskellige granitter. Overfladen er foreskrevet som ru, og inskriptionen skal være indhugget.

Stenhuggeren giver råd og vejledning

De traditionelle gravsten til urne- og almindeligt gravsted er repræsenteret i alle farver og faconer, ligesom vore faglærte stenhuggere kan efterkomme de ønsker, som pårørende måtte have, hvad enten det er faconen på stenen, en personlig dekoration eller en speciel skrifttype.

Se også: Stenhugger Faxe

bottom of page